Percy Pinedo verdient Kuki Award 2023 voor blog ‘Hòrta Shòrt’

*** PERSBERICHT ***

Willemstad, 26 januari 2024

‘KUKI-award’ voor de meest geüpdate website van het jaar 2023

De KUKI-award voor de meest geüpdate website van het jaar 2023 werd afgelopen vrijdag (26 januari) uitgereikt aan Percy Pinedo voor zijn blog ‘Hòrta Shòrt’ (percypinedo.com). De award bestond uit een door Rianne Hellings en Ace Suares ontworpen trofee gemaakt van oude computeronderdelen en een voorgeprogrammeerde Micro:bit die op commando de temperatuur aangeeft.

Ongeveer 100 personen volgden de presentatie van Rianne Hellings, websitebouwer en designer van Kuki+Ko, over de websites die in het jaar 2023 goed gebruik hebben gemaakt van de digitale online mogelijkheden die een website biedt. Ze liet twintig websites zie die extra veel informatie publiceerden, gebruik maakten van podcasts of online cursussen aanboden. Ook werden een aantal websites belicht van kunstenaars en schrijvers over kunst, die door het PBCCG werden gesponsord, zoals de site van Josée Thissen-Rojer (curacaoartconsultancy.com).

Percy Pinedo won de award omdat op zijn blog ‘Hòrta Shòrt’ in het jaar 2023 opmerkelijk veel content is gepubliceerd, die uitzonderlijk vaak bekeken werd. Zo werd zijn laatste post binnen 5 dagen 3500 keer bekeken en kreeg 30 reacties. De blog is in het Papiaments en gaat vooral over historische plaatsen, gebeurtenissen en anecdotes op Curaçao. Percy nam de award persoonlijk in ontvangst.

De KUKI-award werd voor de achttiende keer uitgereikt. Winnaars van vorige jaren zijn onder andere Creating Milestones, Scouting Antiano, Sociaal-Economische Raad (SER), Fundashon Alton Paas, Carin Cares, 3C Coach Consult, Garnet NV, Hummingbird Feather, KBB, Pelikino, NAAM, KidDocs, Caribbean Filmcom, Motiance Dance School, FAJ + SNAYDP, en Baas Sports.

Kuki+Ko ontwerpt mobielvriendelijke websites met WordPress (open source software voor websites). Wij kijken terug op een fantastische avond, en danken iedereen die heeft meegeholpen aan het tot stand komen van de verschillende projecten en websites.