Websites en andere projecten voor de sector Kunst en Cultuur

Met een achtergrond als kunstdocent heeft Rianne een hart voor kunst en kunstonderwijs. Kuki+Ko heeft om die reden verschillende kunst-websites in haar portfolio. Voor het ontwerpen en bouwen van een goede website voor een kunstenaar is Kuki+Ko de beste keuze.

Bernadette Heiligers

Bernadette Heiligers

Bernadette Heiligers schrijft fictie en non-fictie in het Nederlands en Papiaments. Op deze website deelt zij een groot deel van haar oeuvre, dat bestaat uit romans, biografieën, gedenkboeken, korte verhalen, columns, interviews en meer.

Marlies Schoenmakers

Marlies Schoenmakers

Marlies Schoenmakers maakt keramisch werk, geïnspireerd door de natuur. Zij werkt op Curaçao sinds 1995.

Curaçao Art Consultancy

Curaçao Art Consultancy

Josée Thissen-Rojer van Curaçao Art Consultancy is kunsthistoricus, gespecialiseerd in de beeldende kunst van Curaçao. Ze inventariseert kunstverzamelingen in opdracht van bedrijven en particulieren, ze stelt tentoonstellingen samen, houdt presentaties en ze schrijft over kunst, onder meer op haar website.

Evelien Sipkes

Evelien Sipkes

Evelien Sipkes maakt bijzondere sieraden, draagbaar en niet of minder draagbaar, keramiek, te gebruiken of niet. Ze haalt haar inspiratie uit haar eigen ervaringen met het leven en de natuur van Curaçao, op de website verwoord en verbeeld in de Stories.

Carlos Blaaker

Carlos Blaaker

Met financiële ondersteuning van het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied maakte Kuki+Ko een nieuwe website voor kunstenaar Carlos Blaaker. Blaaker woont en werkt in en maakt ruimtelijk werk en installaties, o.a. geïnspireerd door Otrobanda en haar bewoners.

Annemieke Dicke

Annemieke Dicke

Kunstenaar en duizendpoot Annemieke Dicke maakt keramiek, schilderijen, ruimtelijk werk, serviezen naar wens en geeft wekelijks les aan creatieve kids en volwassenen via haar kunstschool Artis Magistra.

Gallery Alma Blou

Gallery Alma Blou

Gallery Alma Blou is een dynamische galerie in sfeervol landhuis Habaai, met een bijzondere collectie kunst en folk art van Curacao en daar buiten. Galeriehouder Lusette Verboom is uw gastvrouw en ook voor het inlijsten van kunstwerken kunt u bij hen terecht.

Het Curaçaosch Museum

Het Curaçaosch Museum

Het Curaçaosch Museum is het oudste museum van Curacao, gehuisvest in een prachtig architectonisch monumentaal pand uit 1853. De getoonde collectie kunst en nijverheid, bestaat uit meubilair, glas en textiel. De voorwerpen dateren uit de 18de, 19de en vroeg 20ste eeuw. Er zijn wisselende tentoonstellingen van hedendaagse kunst.

Ellen Spijkstra

Ellen Spijkstra

Ellen Spijkstra is keramist en fotograaf en woont en werkt sinds 1980 op Curaçao. Haar werk is te zien op het eiland en ver daar buiten, in de openbare ruimte en op vele exposities, solo en groep.

Tineke van den Berg

Tineke van den Berg

Tineke van den Berg is een grafisch kunstenaar, gespecialiseerd in houtsnedes en aquarellen. Landschappen en stadsgezichten vormen vaak het onderwerp van haar werk.
Tineke woonde en werkte drie jaar op Curaçao. Ze is lid van het Landelijk Kunstenaarsgenootschap De Ploegh, en van HOLT, de Vereniging van Noordelijke Hoogdrukkers.

Ans Mezas Hummelink

Ans Mezas Hummelink

Ans Mezas-Hummelink woont op Curaçao sinds 1981. Zij maakt portrettekeningen, werken met kleurpotlood, sieraden van zilver, zink en perspex en ontwerpen voor postzegels en munten.

Yubi Kirindongo

Yubi Kirindongo

Yubi Kirindongo, een eigenzinnige lokale kunstenaar, wiens werk op en ver buiten Curacao waardering krijgt.

Serena’s Art Factory

Serena’s Art Factory

Serena's Art Factory is waar de bekende Chichi's worden gemaakt. Een inspirerend en sociaal bedrijf, geleid door Serena Israel.