Kucho den hanchinan di Otrobanda – een digitaal kijk- en luisterboek

2020 – In opdracht van Stichting Monumentenzorg Curacao

‘Kucho den hanchinan di Otrobanda’ (Kucho in de steegjes van Otrobanda) is een digitaal luister- en kijkboek voor kleine kinderen, geschreven en verteld door Laura Quast en met illustraties van Ariadne Faries. Kucho houdt van Otrobanda. Het is zijn buurt.

Voor een koraalstenen muur begint het avontuur van Kucho en zijn vriend Yubi de leguaan. Samen met hen, dwalend door de steegjes, leren we over de rijke geschiedenis van dit deel van Willemstad: ‘Otrobanda’.

Het digitaal boek bestaat uit 12 hoofdstukken die het totale verhaal van Kucho i Yubi vertellen, in het Papiamentu of het Nederlands. Elk hoofdstuk heeft een schermgrote en interactieve illustratie: een kind kan de relevante concepten lezen en beluisteren door de muis van de computer te gebruiken. De stem van Laura Quast vertelt het verhaal. Na elk hoofdstuk is er een interactief spel dat de kinderen kunnen spelen om de geleerde concepten te verwerken.

De software voor dit digitaal boek is speciaal voor dit project ontwikkeld, met de mogelijkheid om meer boeken te maken voor verschillende doelgroepen en onderwerpen, vooral bedoeld om meer materiaal te kunnen ontwikkelen voor Papiamentu.