Kuki+Ko houdt van Kunst en cultuur

Was het al opgevallen dat Kuki+Ko een flink aantal klanten in haar portfolio heeft die actief zijn op het gebied van Kunst en Cultuur?

De eerste website die Kuki+Ko maakte in 2005 was voor kunstenaar Evelien Sipkes. Evelien ontwerpt sieraden en ander 3 dimensionaal werk en is keramiste. Destijds werkte Kuki+Ko met het CMS QwikZite en jarenlang heeft Evelien zelf de portfolio op haar website up-to-date gehouden. QwikZite is inmiddels verouderd dus de overstap naar WordPress wordt gemaakt. We hopen binnenkort een mooie nieuwe site te kunnen presenteren waarop het bijzondere werk van Evelien Sipkes goed tot zijn recht komt.

De laatste website die door Kuki+Ko is gelanceerd is ook van een veelzijdig kunstenaar, Annemieke Dicke. Ook Annemieke vindt het belangrijk dat zij haar werk en haar andere activiteiten aan een breed publiek online kan presenteren. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied gaf een mooie subsidie en samen met tekstschrijfster Eva Breukink is een uitgebreide website opgezet waarin alle facetten van het werk van Annemieke aan bod komen.

Tussen de eerstgemaakte website en de laatstgemaakte website zit nog een mooie verzameling sites van kunstenaars, Ans Mezas, Tineke van den Berg, Yubi Kirindongo, Ellen Spijkstra, en van de kunstinstellingen Serena’s Art Factory, Het Curacaosch Museum en Gallery Alma Blou.

Rianne van Kuki+Ko werkt graag met kunstenaars en kunstliefhebbers. Met haar achtergrond in het kunstonderwijs is zij de juiste persoon die het proces van het bouwen van een website in deze sector perfect kan begeleiden.

 

Curaçao Art Consultancy

Curaçao Art Consultancy

Josée Thissen-Rojer van Curaçao Art Consultancy is kunsthistoricus, gespecialiseerd in de beeldende kunst van Curaçao. Ze inventariseert kunstverzamelingen in opdracht van bedrijven en particulieren, ze stelt tentoonstellingen samen, houdt presentaties en ze schrijft over kunst, onder meer op haar website.

Evelien Sipkes

Evelien Sipkes

Evelien Sipkes maakt bijzondere sieraden, draagbaar en niet of minder draagbaar, keramiek, te gebruiken of niet. Ze haalt haar inspiratie uit haar eigen ervaringen met het leven en de natuur van Curaçao, op de website verwoord en verbeeld in de Stories.

Carlos Blaaker

Carlos Blaaker

Met financiële ondersteuning van het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied maakte Kuki+Ko een nieuwe website voor kunstenaar Carlos Blaaker. Blaaker woont en werkt in en maakt ruimtelijk werk en installaties, o.a. geïnspireerd door Otrobanda en haar bewoners.

Annemieke Dicke

Annemieke Dicke

Kunstenaar en duizendpoot Annemieke Dicke maakt keramiek, schilderijen, ruimtelijk werk, serviezen naar wens en geeft wekelijks les aan creatieve kids en volwassenen via haar kunstschool Artis Magistra.

Gallery Alma Blou

Gallery Alma Blou

Gallery Alma Blou is een dynamische galerie in sfeervol landhuis Habaai, met een bijzondere collectie kunst en folk art van Curacao en daar buiten. Galeriehouder Lusette Verboom is uw gastvrouw en ook voor het inlijsten van kunstwerken kunt u bij hen terecht.

Het Curaçaosch Museum

Het Curaçaosch Museum

Het Curaçaosch Museum is het oudste museum van Curacao, gehuisvest in een prachtig architectonisch monumentaal pand uit 1853. De getoonde collectie kunst en nijverheid, bestaat uit meubilair, glas en textiel. De voorwerpen dateren uit de 18de, 19de en vroeg 20ste eeuw. Er zijn wisselende tentoonstellingen van hedendaagse kunst.

Ellen Spijkstra

Ellen Spijkstra

Ellen Spijkstra is keramist en fotograaf en woont en werkt sinds 1980 op Curaçao. Haar werk is te zien op het eiland en ver daar buiten, in de openbare ruimte en op vele exposities, solo en groep.

Tineke van den Berg

Tineke van den Berg

Tineke van den Berg is een grafisch kunstenaar, gespecialiseerd in houtsnedes en aquarellen. Landschappen en stadsgezichten vormen vaak het onderwerp van haar werk.
Tineke woonde en werkte drie jaar op Curaçao. Ze is lid van het Landelijk Kunstenaarsgenootschap De Ploegh, en van HOLT, de Vereniging van Noordelijke Hoogdrukkers.

Ans Mezas Hummelink

Ans Mezas Hummelink

Ans Mezas-Hummelink woont op Curaçao sinds 1981. Zij maakt portrettekeningen, werken met kleurpotlood, sieraden van zilver, zink en perspex en ontwerpen voor postzegels en munten.

Yubi Kirindongo

Yubi Kirindongo

Yubi Kirindongo, een eigenzinnige lokale kunstenaar, wiens werk op en ver buiten Curacao waardering krijgt.

Serena’s Art Factory

Serena’s Art Factory

Serena's Art Factory is waar de bekende Chichi's worden gemaakt. Een inspirerend en sociaal bedrijf, geleid door Serena Israel.